Gokkasten in bars en cafés

Gokkasten zijn over het algemeen vaak te vinden in bars en cafés, Het is voor iemand een ideaal tijdverdrijf tijdens het drinken van een lekker drankje of het eten van een aantal lekkere snacks. Het biedt klanten niet alleen tijdverdrijf aan, het geeft klanten ook de mogelijkheid om gemakkelijk geld te verdienen in een bepaalde periode. Klanten kunnen namelijk met wat geluk toch een enorm mooi bedrag winnen!

Soorten offline gokkasten

Gokkasten zijn naast cafés en in de bars ook te vinden in een casino. Dit zijn niet dezelfde gokkasten waar een speler dan op zit te spelen. Er zijn een aantal verschillen in het aanbod. De speeltijd verschilt met een enkele seconden. Daarnaast verschilt ook het uurverlies dat volgens de wet een klant per uur mag verliezen. Er kan in een bar niet met groten getallen worden gesmeten. Ook het uitkeringspercentage verschilt met elkaar, oftewel het percentage van de inzet dat gemiddeld aan een bezoeker wordt uitgekeerd. Als laatste verschilt ook de hoogte van de inzet en de te winnen bedragen.

Vergunningen

Wanneer er een gokkast wordt geplaatst in een bar of in een café dient het volgens de regels te gebeuren. Deze veiligheid wordt mogelijk gemaakt door de exploitant en de mede-exploitant. De exploitant is de eigenaar van de gokkast die geplaatst gaat worden. De mede-exploitant is de caféhouder in wiens kroeg de gokkast wordt geplaatst. Beide personen hebben een vergunning nodig wat betreft het aanbieden van gokkasten en het gebruik hiervan. De exploitant krijgt een vergunning nadat deze een aanvraag heeft ingediend bij  ministerie van Justitie. De mede-exploitant ontvangt een vergunning nadat deze een aanvraag heeft ingediend bij de gemeente.