Random runner gokkast

Al jarenlang is Random Runner een van de toppers in de gokkasten industrie. De naam van deze gokkast is voortgekomen uit 2 verschillende factoren. Het woord 'random' betekent in Nederlands “willekeurig”. Dit hangt samen met de willekeurige prijzen die verdiend kunnen worden wanneer er twee of meerdere sterren vallen. Het woord 'runner' is bedacht vanwege de auto-play functie. Deze functie was niet ingebouwd. Hier zorgden de spelers namelijk zelf voor. Dit deden ze door een kartonnen kaartje tussen de speel knop van de speelautomaten te plaatsen zodat de machine van zelf liep. Later werd hiervoor een knop ingebouwd die hiervoor zorgde. Spelers konden hun kartonnen kaartje dus voortaan thuis laten.

Het basisspel

Het basisspel van Random Runner bestaat uit 1 winlijn, waarop een speler al met 1 credit kan spelen. Wanneer een speler credits wint kan deze ze toevoegen op de creditmeter of de winbank. De winbank wordt daarentegen alleen gebruikt bij het bovenspel. Wanneer een speler de hoofdprijs wint van het basisspel, wint deze 200 credits met 3 sterren. Deze worden automatisch opgeslagen op de creditmeter. Om het spel voor een speler aangenaam te maken beschikt de gokkast over een hold-button en een autohold-button. De rollen worden hierbij automatisch vastgehouden bij een potentiële winkans. Indien een speler hiervan geen gebruik wil maken, kan deze op de reset knop drukken.

Het topspel

Het topspel wordt automatisch geactiveerd wanneer een speler 4 of meer credits in zijn bezit heeft. Voor het topspel wordt er dus altijd met 5 credits van de meters gehaald, 4 van de winbank en 1 van de creditmeter. Mocht een speler geen credits meer hebben op de creditmeter of op de winbank, dan kan de speler deze verhuizen.  Heeft een speler niet genoeg credits voor de verhuizing? Dan wordt deze teruggezet naar het basisspel.