Gokkasten

Een gokautomaat, oftewel een fruitmachine, fruitautomaat of gokautomaat is een mechanisch kansspel dat vaak staat in een casino of een bar. Tot op heden zijn hiervan authentieke maar ook moderne machines van op de markt. Deze verschillen naast uitstraling ook qua de betaalmethode. Bij de moderne gokkast kan tegenwoordig ook betaald worden met briefgeld, terwijl de authentieke gokkast puur werkt op muntjes. Het doel van spelers is om met het ingezetten geld, een mooi bedrag te winnen door combinaties te maken met de afbeeldingen waarmee gespeeld wordt.

De werking  van een gokkast

De werking van een gokkast is vrij simpel. Om te spelen wordt geld in het automaat gedaan. Het spel begint wanneer men op een beginknop drukt of in sommige gevallen aan de hendel te trekken die aan de zijkant van  de gokkast te vinden is. Wanneer de persoon op de startknop duwt of aan de hendel trekt beginnen 3 of meer rollen met daarop afbeeldingen te draaien. Een persoon wint wanneer 2 of meer afbeeldingen naast elkaar eindigen. Hoeveel deze persoon wint hangt af van de soort afbeeldingen en het aantal dat naast elkaar is geëindigd. Per trekking wordt er een bepaald aantal punten van de totaal punten afgetrokken. Een speler is af wanneer deze over geen enkel punt meer beschikt. Een speler kan daarentegen wel op ieder gewenst moment ervoor kiezen om te stoppen.

Varianten van gokkasten

Er zijn diverse varianten van gokkasten. Zo is het bij sommige gokkasten namelijk mogelijk dat een speler naast de horizontale rij ook kan spelen op een diagonale en verticale manier. Dat betekent dat een speler meer kans heeft op een combinatie. Daarnaast zijn er ook gokkasten die spelen met meer dan de gebruikelijke 3 rollen. In dit geval heeft een speler een bovenspel en een benedenspel. Daarnaast beschikken sommige gokkasten over een 1/10 spel. Met dit spel kan een speler punten van een creditmeter of een winmeter op een grotere meter overschrijden. Dit spel kent bepaalde criteria waaronder de regel dat het spel stopt wanneer de benodigde waarde van de inzet van het bovenspel is bereikt. Online spelen? Op deze website vind je een groot aantal gratis te spelen gokkast spellen. Meer spellen vind je bijvoorbeeld op het portaal Onlinegokkastensite.nl.