Bingo

Iedereen heeft wel eens gehoord van het spel Bingo. Het spel dat voorheen bekend stond als een spel dat vooral bij de oudere generatie ontzettend in trek was. Tot op heden is dit spel ook zeer populair bij de jongeren en is het online een goede manier om een zakcentje extra te winnen.

Het spel wordt door vele vaak verward met Kienen. Het principe tussen deze 2 spellen is inderdaad gelijk aan elkaar. Er zijn daarentegen welke enkele belangrijke criteria die het verschil maken.

Hoe werkt bingo?

Het spel bingo is vrij simpel. Een speler koopt een formulier met daarop een tabel met de getallen 1 t/m 75 door elkaar gehusseld. Deze tabel bestaat uit 5 verschillende rijen. Iedere rij heet een letter die samen het woord bingo spellen. De spelleider trekt een voor één voor één een bal met daarop een getal. Iedere keer dat de spelleider een nummer trekt dat op het formulier staat, streept de speler deze aan. Wanneer een speler een volle spaarkaart heeft roept diegene Bingo en heeft deze gewonnen. Er kunnen meerdere rondes worden gespeeld. Daarnaast zijn er ook nog enkele varianten waarbij een speler de ronde wint wanneer deze het eerste een horizontale of een verticale rij van weggestreepte getallen heeft gewonnen. Daarnaast kan een persoon ook winnen wanneer diegene een letter O, L, X of een vierkantje heeft gevormd. De grootte van de letters en het figuur wordt van te voren afgesproken.

Online bingo

Het spelen van online bingo is niet veel anders dan normaal. Het is alleen maar makkelijker voor de speler doordat de computer alles bijhoudt voor de speler.  Daarnaast kan een speler online met meerdere kaarten spelen. Hierdoor maakt deze ook kans op meer winst. Er zijn verschillende varianten van online bingo. Zo zijn er bijvoorbeeld bingorooms die spelen met 90 ballen in plaats van de gebruikelijke 75 ballen. Een formulier bestaat in dit geval uit 90 nummers die onderverdeeld zijn uit 9 horizontale en 3 verticale rijen. Iedere horizontale rij heeft hierbij 4 lege vlakken. Op iedere kaart staan dus 15 nummers. Een speler wint wanneer deze een volle kaart heeft of wanneer een persoon een bepaald patroon heeft bereikt. Meer informatie over online bingo vindt u op het portaal Bingospelenonline.nl.